Op initiatief van Yvon Koopman, die in de jaren tachtig zelf al eens een project deed waarbij je kunst uit een automaat kon trekken, komt er op vrijdag 8 september een KunstOmaat van Pakje Kunst in het Wennekerpand in Schiedam.
De officiële in gebruikname is om 17 uur, waarbij Jack Kerklaan het eerste Pakje Kunst uit de automaat zal trekken.
In de Schiedamse Automaat pakjes met kleine unieke kunstwerkjes van 15 kunstenaars die allen zijn aangesloten bij Stichting Kunstwerkt.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg, die oude omgebouwde, mechanische sigarettenautomaten als cultureel erfgoed hergebruikt met als doel kunst dichter bij mensen te brengen.
Regionale kunstenaars krijgen hierdoor de mogelijkheid zich te presenteren aan mensen in de eigen regio en de rest van Nederland. In ieder Pakje Kunst zit een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de kunstenaar.

Een Pakje Kunst trek je uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als geboortegeschenk, als aardigheidje of als verzamelobject. Pakje Kunst maakt het voor iedereen mogelijk een kunstcollectie aan te leggen. En dat voor €4 per Pakje Kunst!

Pak Je Kunst is geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. In Duitsland zijn in de meeste grote steden Kunstautomaten beschikbaar in de openbare ruimte. Doel van Pakje Kunst is om hetzelfde in Nederland te realiseren.

www.pakjekunst.com.