In Beweging 26 mei t/m 23 juni 2019

Sinds st. Kunstwerkt in Ruimte in Beweging exposeert zijn het contact en de ideeëen gegroeid. Ondanks het feit dat de beeldende kunstwereld een andere is dan de danswereld gaan we voor deze tentoonstelling tóch, voor het eerst, écht samenwerken.


In de expositieruimte tonen we werken van zeven beeldend kunstenaars waarin beweging centraal staat. Beweging van de bezoeker, beweging van het werk, de illusie van beweging en daadwerkelijke beweging.

Daarnaast experimenteren we van 3 tot 7 juni met het samengaan van dans en beeldende kunst. Een choreograaf en een beeldend kunstenaar zetten hun individuele middelen in, een danser en een videoprojectie, voor een gezamenlijke performance. Deze hele week is publiek welkom tussen 13.00 en 15.00 uur.

Opening zondag 26 mei om 15.30 uur.

Finissage zondag 23 juni met om 15.00 uur een uitvoering van de experimentele beeldende dansperformance. Na afloop een kunstenaars-interview onder leiding van Cilia batenburg.

Aldo Hoeben Interactie tussen kunst en publiek.

Walter Brokx Bewegend beeld.

SAGE Op de grens van taal en beeld, waarbij soms het beeld en soms de taal het voortouw neemt.

Nico Parlevliet Verandering, beweging en het speelse, toevallige element daarin.

Michiel van Bakel Menselijke waarneming, tijd, desoriëntatie en instabiliteit.

Diederik Klomberg Menselijke perceptie en hoe je die kan beïnvloeden.

Rob van der Ven De mens of eigenlijk het menselijk gedrag.

Liat Magnezy Choreograaf

Federica Panariello Danser

St. KunstWerkt heet u van vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam (ook op afspraak).