SAGE in het Schreiershuisje

 

 
View this email in your browser

Beste mensen,

Uitgenodigd door Esther Zitman en Sjef van Duin, de programmeurs en drijvende krachten achter het Schreiershuisje werk ik komende week aan de installatie 'zen-tijd voor ...' aldaar. Een thuiswedstrijd, want gelegen op 5 minuten lopen van mijn huis en atelier. 
Graag nodig ik jullie uit om op 14 september om 15 uur aanwezig te zijn bij de opening van 'zen-tijd voor ...' in het Schreiershuisje (Hoofdplein, 3114 GA  Schiedam) om het resultaat te komen bekijken. Zoals altijd bij openingen van het Schreiershuisje is er ook nu voor iedere bezoeker een cadeautje. Na de opening zal het werk ca 3 maanden dag en nacht te zien zijn.

Hieronder de tekst van het persbericht dat door het Schreiershuisje werd verzonden.

Met vriendelijke groet,
Saskia van Herwijnen


SAGE

Persbericht Schreiershuisje

 

‘zen-tijd voor …’



Zaterdag 14 september om 15.00 uur wordt het nieuwe kunstwerk ‘zen-tijd voor…’ van SAGE onthuld in het Schreiershuisje in Schiedam-zuid.
Kunstenaarsduo SAGE, dat zijn Saskia van Herwijnen en Gerrit van Schuppen, combineert kunst met poëzie. 
Onder de naam ‘zen -tijd voor…’ maakte Gerrit van Schuppen ruim 4 jaar lang dagelijks een tekening. Hierin reageerde hij zowel op het dagelijkse nieuws als op maatschappelijke aangelegenheden,  persoonlijke zaken en kunst en literatuur. Daarna verschenen de DICHTER!, HOND, WORM en SPIN nog geregeld in het werk van SAGE. 
Na het overlijden van Gerrit  in 2023 heeft Saskia van Herwijnen, de andere helft van SAGE zich de figuren en tekeningen van Gerrit toegeëigend en eigengemaakt.

Het spelen met letters en beeld is de rode draad in hun verhaal. Eén van de tekeningen uit de serie ‘zen-tijd voor…’ wordt groot uitvergroot op de muur van het huisje. Daarnaast worden stoeptegels met daarop foto’s van triviale zaken die op straat zijn gevonden getoond. Een gedicht van Werner Spaland, pseudoniem van Gerrit van Schuppen, completeert het geheel.

Het werk van SAGE beweegt zich grotendeels op de grens van taal en beeld, waarbij soms het beeld en soms de taal het voortouw neemt. Het werk is niet in één discipline in te delen zo zijn er objecten en installaties, maar ook tweedimensionaal werk en korte filmpjes. Letters en woorden zijn dus belangrijke beeldende elementen in het werk van SAGE.  Waar de letters schijnbaar willekeurig bij elkaar geplaatst zijn en geen specifieke woorden vormen, vertegenwoordigen zij begrippen als taal / poëzie en communicatie.
 

Schreiershuisje:

Link
Website
Email
SAGE algemeenSAGE algemeen
SAGE  kunstpaginaSAGE kunstpagina
SAGESAGE
SAGE's zen-tijd voor ...SAGE's zen-tijd voor ...
Hof van (Werner) SpalandHof van (Werner) Spaland
SAGE websiteSAGE website