AARDig


 

AARDig | 3 t/m 26 september 2021 | Ruimte in BewegingOverstromingen, droogtes, een pandemie.., wat vertelt de aarde ons? We leven op en gebruiken de aarde al tienduizenden jaren. Steeds meer realiseren we ons dat het weer een symbiose moet worden in plaats van eenzijdig gebruik.

Het wordt tijd dat we aardig worden voor de aarde.’

Dertien kunstenaars tonen hun verbeelding van dit idee.

Dick Berckenkamp, Maaike van de Gevel, Pim van Halem, Marco Hamoen, Inge Hoefnagel, Nancy Hoogstad, Carine Hooykaas, Friedie Kloen, SAGE, Annemarie van Ulden, Karin de Visser, Sasha Zuidam

Curator: Rob van der Ven

Opening zondag 5 september om 15.30 uur gevolgd door een open repetitie van 'Kop in het zand' in Ruimte in Beweging.

Finissage zondag 26 september om 15.30 uur met het kunstenaarsgesprek o.l.v. Cilia Batenburg.

De dansvoorstelling 'Kop in het zand' is een ecologische samenwerking van Magnezy Dance Productions en Stichting KunstWerkt.

Het veranderende klimaat brengt grote gevaren voor de mensheid met zich mee. Choreograaf Liat Magnezy is van mening dat we niet langer onze kop in het zand moeten steken. Het thema is nu, door de uitbraak van het coronavirus, actueler dan ooit tevoren.

Magnezy’s dansvoorstelling verbeeldt het Cassandra effect: met de wetenschap als roepende in de woestijn en de meeste mensen als struisvogels, met hun kop in het zand. Deze voorstelling wordt gemaakt met zes dansers en twee muzikanten en is te zien op het Stadserf in Schiedam.

Danstijden

Zaterdag 25 september 13:00 uur en 15:00 uurZaterdag 9 oktober 13:00 uur en 15:00 uurZaterdag 16 oktober 13:00 uur en 15:00 uur