van Fles naar KunstWerkt

 
van Fles naar KunstWerkt | 26 nov. '21 t/m 16 jan. '22 | Ruimte in Beweging Kunst verbindt, dat zit in het DNA van st. KunstWerkt. Deze keer gaan we de verbinding aan met het Jenevermuseum. De ‘kelderfles’ is daarbij onderwerp én inspiratiebron.

Om te vieren dat St. KunstWerkt dertig jaar bestaat zijn dertig deelnemende kunstenaars aan de slag gegaan met de iconische 'kelderfles'. Het resultaat is een verscheidenheid aan kunstwerken gebaseerd op echt Schiedams erfgoed.

De kunstenaars nemen de bezoekers mee in het achtergrondverhaal van de tentoonstelling tijdens gratis rondleidingen.

Opening zondag 28 november om 15:30 uur door Diederik von Bönninghausen, directeur van het Jenevermuseum en Arjen Baas, voorzitter van st. KunstWerkt. Met een voordracht door dichter Kees Plaisier en muziek van Martine de Heij met band.

Kom op tijd i.v.m. beperkte capaciteit van de zaal!

Combineer uw bezoek met het Jeneverfestival in de Havenkerk (naast het Jenevermuseum). Zie www.jeneverfestival.nl

Gratis rondleidingen
Zondag 12 december 14:00 uur, Zaterdag 18 december 14:00 uur, Zaterdag 15 januari 14:00 uur
Aanmelden via receptie@jenevermuseum.nl.

Finissage & gezamenlijke Nieuwjaarsreceptie
zondag 16 januari
om 14:30 uur.

Voor de opening, rondleidingen en nieuwjaarsreceptie is een geldig corona-toegangsbewijs nodig. Bij de ingang vragen wij om uw QR-code te laten scannen.St. KunstWerkt en het Jenevermuseum heten u van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom in het Jenevermuseum: Melcherszaal, Lange Haven 74-76, Schiedam. Gratis met een Rotterdampas, museumjaarkaart of vriendenpas van het museum.

www.stichtingkunstwerkt.nl

www.jenevermuseum.nl