Glinsteroogjes

 

 
View this email in your browser

Beste mensen, lieve vrienden, familie, collega’s en andere relaties,

Zoals ik in de nieuwjaarsmail al aankondigde opent 7 april bij KunstWerkt in Schiedam de tentoonstelling Glinsteroogjes - De Dichter! en vrienden - waarvoor ik jullie met plezier uitnodig.
Ik ben blij met het initiatief van Aldo Hoeben en met alle kunstenaars die meewerken en waarvan we werk mogen tonen.
Als je op de foto hierboven klikt opent het pdf bestand van de uitnodiging, maar voor het gemak zet ik de tekst ook in het volgende deel van deze mail.

Naast de tentoonstelling zal er in april ook werk van SAGE te zien zijn in de etalage van het Monopool op de Hoogstraat tegenover het Stedelijk Museum Schiedam en in de raamgalerie De VOOЯRUIT, Jan van Avennestraat 37 a, Schiedam.
Zelf zal ik geregeld aanwezig zijn bij de tentoonstelling, maar wil je er zeker van zijn stuur dan even een berichtje.

Ik hoop jullie te mogen ontmoeten bij en met Glinsteroogjes.

Met vriendelijke groet,
Saskia van Herwijnen

 

SAGE

GLINSTEROOGJES | 4 t/m 28 april 2024 | ART CENTRE SCHIEDAM

DE DICHTER EN VRIENDEN!

In mei 2023 overleed onze collega, vriend en partner, de visueel poëet Gerrit van Schuppen.
 

We herinneren Gerrit als de onafscheidelijke helft van het kunstenaarsduo SAGE. Samen met Saskia van Herwijnen maakte hij vele jaren werk vol briljante vondsten en visuele poëzie installaties, vaak met de bescheiden titel ‘Poging tot Poëzie’. Maar onder het pseudoniem Werner Spaland was Gerrit ook dichter! en schreef en tekende onder andere een dagelijkse weerslag op de actualiteit en het leven.

 

In deze tentoonstelling is werk te zien van SAGE en vrienden van de dichter! die samen een eerbetoon aan het werk en de spitsvondigheid van Gerrit geven. We vieren de diversiteit en veelzijdigheid van zijn artistieke werk. Het is een expositie vol werk in beeld en woord waarbij Gerrit zelf ongetwijfeld glinsteroogjes zou hebben gehad.
 

Aldo Hoeben
Diet Wiegman
Helen White (GB/B)
Jet HH Crielaard
Marcel van Maele (B)
Michel Snoep
PJ Roggeband
Renaat Ramon (B)
Rob van der Ven
SAGE
Sjef Henderickx
Yvon koopman

 

Opening zondag 7 april om 15.30 uur.

 

Wissellijst’
In de ruimte hangt een gestileerde wissellijst. Tijdens de opening zal deze gevuld worden met een gedicht van Werner Spaland. Daarna zal in deze ‘lijst’ iedere week werk van een andere kunstenaar te zien zijn. Met medewerking van Ane Koczorowski, Theo Gootjes, Tineke Weber en Pieter Zandvliet.

 

PLANTEGROND (expeditie) zondag 14 april om 13.30 en 15.30 uur. Wonderlijke wandeling door stadspark De Plantage met PJ Roggeband. Aanmelden via onze website. Deelname gratis.

 

Informele middag zaterdag 20 april v.a. 14.00 uur. Met o.a. de ‘BreiPraatStoel’, de gelegenheid om een gedicht te lezen en voor te dragen en koffie en thee met wat lekkers.


Finissage zondag 28 april om 15.30 uur.
 

KunstWerkt heet je van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom bij Art Centre Schiedam, Lange Nieuwstraat 191, 3111 AJ Schiedam (ook op afspraak). Toegang Gratis.
 

www.stichtingkunstwerkt.nl